
Šťava je vyrobená zo zrelých starostlivo vybraných jabĺk. Po dôkladnom umytí sa jablká pomelú a vylisujú. Vylisovaná šťava sa číri, kde sedimentáciou a odkalením stráca zvyšky vlákniny, čím je dosiahnutý príjemný vzhľad. Potom sa šťava prefiltruje a bez pridania vody, cukru a konzervačných prísad pasterizuje a plní do fliaš. Trvalá kontrola kvality vstupných surovín i rýchla technológia spracovania, ktorá zabraňuje oxidácii, sú zárukou zachovania vône, chutí i farby šťavy rovnako ako v čerstvom jablku.
Na 1 liter šťavy je použitých takmer 2 kg jabĺk v závislosti od odrody.
Na rozdiel od iných osviežujúcich nápojov, čisté šťavy neobsahujú syntetické arómy, sladidlá, kyseliny ani konzervačné látky. Bohatá je na beta-karotén, biotín, vitamín C, kyselinu listovú, malé množstvo vitamínu B1, B2, B6, minerálny draslík, fosfor, horčík, síru a vápnik.
Čerstvé nepasterizované šťavy
Ovocné a zeleninové prírodné dreňové šťavy sú vyrobené bez pridania vody, cukru a konzervačných látok, čím je zachovaný ich pôvodný obsah vitamínov a minerálov.
Jablková šťava
Je bohatým zdrojom vitamínov a minerálov, znižuje koncentrácu cholesterolu a má priaznivé účinky na metabolizmus organizmu. Zlepšuje krvotvorbu a pomáha pri liečbe vysokého krvného tlaku.
Jablková šťava s jarabinou čiernou
Plody jarabiny obsahujú mineály, aminokyseliny, jód a veľa trieslovín. Šťava pomáha pri liečení chorôb krvného obehu a ochorení štítnej žľazy.
Jablková šťava s bazou čiernou
Plody bazy sú zdrojom vitamínu C, majú antioxidačný a uvoľňujúci účinok. Šťava výrazne pomáha pri liečení chrípky, stimuluje imunitný systém, zmierňuje bolesti hlavy, svalov a pôsobí protizápalovo.
Jablková šťava s mrkvou
Mrkva je bohatá na vitamíny A, B, C, betakarotén, železo, znižuje cholesterol, predchádza zápche. Zároveň posilní Váš zrak a imunitu, znižuje riziko rakoviny pľúc.
Cviklová šťava
Pomáha pri liečbe chudokrvnosti, uľahčuje činnosť pečene a má priaznivé účinky na obehový systém. Je vhodná pri rôznych druhoch diét a pre ľudí so zvýšenou činnosťou štítnej žľazy.
Mrkvová šťava
Pomáha pri liečbe a prevencii chorôb očí, zachováva štruktúru a pevnosť kostí a zubov a zvyšuje odolnosť voči infekciám. Je vhodná pri odtučňovaní a pôsobí pri prevencii a liečbe rakovinových ochorení.
Mrkvovo-cviklová šťava
Pomáha pri liečbe chorôb hrubého čreva, má priaznivé účinky na obehový systém, pomáha pri reume a poruchách pohybového systému. Je kombináciou vlastností mrkvovej a cviklovej šťavy.
http://www.zdraviepreteba.sk/ v spolupráci s M.Š.
len pripomeniem ze clovek co ma zuby nepotrebuje pit stavy ale rovno to ovocie a zeleninu zje.